Besök av Ingemar Helmner

2018-08-30


Det blev en innehållsrik och välsignad dag i Betel, Slussfors då vi hade besök av Ingemar Helmner. Vi hade två samlingar kl.14.00 och 18.00 med sång, musik bön och undervisning. Många vänner från olika församlingar kom och var med. Under mat och fikapauserna fick vi tillfälle att samtala med varann och uppmuntra varann. Ingemar berättade flera segerrapporter om vad som sker i vårt land i dag. Gud verkar där han får! Det finns inga gränser för vad Gud kan göra genom enkla , bristfälliga människor som hänger sig åt Jesus! "Enkla redskap brukar Jesus nu igen"

Maj-augusti 2018    

Här kommer vi att berätta lite om vår vardag och helgdag, möten

och sångstunder, samt de bönesamlingar och bibelsamtal vi har.

Välkommen att ta del i glädjen!

Bibelundervisning på eftermiddagen handlade om hur viktigt det är med ande-dop och andeuppfyllelse i våra liv. När Paulus kom till församlingen i Efesus Apg.19:1-20 ställde han direkt frågan om de tagit emot den Helige Ande.


Väckelse är andeutgjutelse!


Kännetecken på andeuppfyllelse är:

1) Hejdlös kärlek till Ordet

2) radikala omvändelser

3) genombrott för tecken och under

4) varje lärjunge blir ett vittne

5) konfrontation och förföljelse


Bibelundervisningen på kvällsmötet handlade om profettjänsten som Elia och Elisa hade. 1 Kung.18, 2 Kung.2


Utmärkande för Elias profettjänst var:

1) Han vågade utmana Gudsfolket till hängiven överlåtelse

    "Vem vill ni tjäna?"

2) Han  vågade utmana de onda krafterna som ödelagt i landet

3) Han vågade utmana himmelen och ropade till Gud:

    "Svara mig, med eld!"


Profeten Elia var mentor för Elisa, som bad om en dubbel arvslott av den ande som fanns över Elia. Unga människor drogs till Elisa. Han byggde en profet-skola och lärjungarna blev så många att de ville bygga ut. Elisa uppmuntrade dem att gå vidare med sin vision. En av lärjungarna tappade den lånade yxan i vattnet men Elisa tog ett trästycke och kastade i så att yxjärnet flöt upp och lärjungen fick böja sig ner och ta upp det.

Många människor har "tappat" sitt  trasiga redskap men korset kan upprätta allt! Halleluja!


Sångarresa till Boden

2018-08-26


Det blev flera välsignade möten i Nya Korskyrkan i Boden under den gångna helgen. Mycket sång och musik, vittnesbörd och en stark förkunnelse av pastor Hans Jansson om Jesu tillkommelse och Lammets bröllop.

På lördagen hade vi även ett torgmöte då vi nådde många med våra sånger och vittnesbörd. Tidningar och traktater blev även utdelade till dem som lyssnade eller bara passerade över torget.

Budskapet om Jesu tillkommelse blir mer och mer aktuellt ju närmare vi kommer den dagen men det märkliga är att det inte talas så mycket om det varken från talarstolarna i våra kyrkor och kapell eller kristna mellan.

Därför är det så viktigt att vi aktualiserar detta viktiga ämne i alla sammanhang. 

Bönesamling med middag

2018-08-22


Idel glada miner när vi samlats för att äta surströmming i kväll. Efter maten blev det sång, Bibel och bön, som vanligt.

Gemenskapen är så viktig och dyrbar, särskilt i vår tid. Vi får dela glädje och sorg och be och uppmuntra varandra.

Bön

2018-08-15


Vi samlades i Betel Slussfors ikväll för att be, sjunga och läsa Bibeln tillsammans, som vi brukar göra på onsdagskvällar. Ibland är vi många och ibland är vi färre men vi är alltid glada för att ha denna möjlighet. Vi övade lite sånger inför vår möteshelg i Nya Korskyrkan i Boden den 24-26/8.

Bibelstudiet handlade om bönens möjlighet och nödvändighet.


Apg.1:14 Apostlarna, några kvinnor och Jesu bröder var tillsammans i endräktig och ständig bön.


Apg.10:4 Kornelius bad och gav frikostiga gåvor. Detta var i åminnelse hos Gud.


Fil.4:6 Låt Gud få veta dina önskningar och bekymmer! Och tacka också!


1 Petr.3:12 Herrens ögon ser de rättfärdiga och hans öron hör deras böner.


Matt.21:21-22 Vi måste tro att Gud hör oss och svarar på vår bön.


Hebr.10:35-39 Så kasta inte bort er frimodighet, den ger stor lön.

Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.

För: Ännu en kort liten tid, så kommer han som ska komma, och han ska inte dröja.

Min rättfärdige ska leva av tro. Men drar han sig undan, har min själ ingen glädje i honom.

Men vi tillhör inte dem som drar sig undan och går förlorade, utan dem som tror och vinner sina själar.

Håll fast i tron

2018-08-08


I kväll samlades vi som vanligt till sång, Bibel och bön i Betel, Slussfors. Vi känner alltid en stor tacksamhet för att få mötas och dela både glädje och sorg, tacksägelse- och böneämnen med varandra. Tänk vilken förmån att vi kan komma inför Nådens tron med allt. Vi samtalade om läget i Sverige och vikten av att lyssna och följa Herden i allt.

Bibelstudiet handlade om att vi ska hålla fast i tron.


1 Kor.15:57-58 Gud ger oss segern genom Jesus kristus och vi får tacka för det! Det är fullbordat - ropade Jesus på korset. Därför kan/får vi stå fasta och orubbliga och arbeta hängivet för Herren. Det är inte förgäves


Joh.8:31-32 Så länge vi håller oss till Ordet är vi hans lärjungar och vi ska förstå sanningen och sanningen ska göra oss fria.


Joh.15:4-10 Vi får förbli i Jesus så blir han kvar i oss. Då blir vi fruktbärande och Fadern förhärligas.


Kol.1:22-23 Om vi håller fast vid vår tro, är väl grundade och inte rubbas från hoppet i evangelium, ska vi få träda fram inför honom heliga och obefläckade.


2 Petr.1:10-11 Vi får göra vår kallelse och utkorelse fast.

Avsked och evighetshopp

2018-08-03


Idag har vi tagit avsked av en god vän i Segertonen. Vi fick sjunga både vid begravningsgudstjänsten samt vid minnesstunden. Det blev en mycket fin dag trots både sorg och saknad. Dock finns det ljus i mörkret när evighetshoppet lyser igenom.

Gud vill upprätta/uppresa

2018-08-01


Vi samlades till sång, Bibel och bön i går kväll och gladdes åt att få besök av kära vänner från kusten. Vi saknade dock flera av vännerna som brukar vara med. Vilken tröst att Jesus är med oss var vi är. Ps.23.


Efter fikastunden blev det sång och sedan delade vi bibelord med varandra. Vi fick också höra ett härligt vittnesbörd om frälsningsupplevelsen och Guds hjälp och beskydd under livet.


Bibelstudiet handlade om att Gud vill upprätta/uppresa oss.


Ps.80:4, 8, 20 En bön till Gud om upprättelse


Ps.113:7 Gud lyfter och upprättar


Ps.119:28 Upprättad efter ditt Ord


Ps.145:14 Gud reser upp/upprättar


Jes.49:8 Gud vill upprätta landet


Jer.31:4 "än en gång upprätta dig"


2 Tim.3:16-17 Skriften är nyttig till....upprättelse

En god samling

2018-07-25


Vilken "god" samling vi hade i går kväll i Betel, Slussfors. Elisabeth och Gunvald bjöd på nyplockade jordgubbar, glass och grädde. Tänk vad vänner betyder!

Ännu mer uppskattar vi den andliga gemenskapen! Efter fikastunden blev det sång, Bibel och bön! Tacksamma skiljdes vi åt, ännu en gång

Vi läste många olika bibelord för varandra och bibelstudiet handlade om hur Jesus gick omkring och predikade och gjorde under.


Matt.9:35-38 I evangelierna berättas om hur Jesus gick omkring och predikade och gjorde under. Många kom för att lyssna till honom. Jesus talade med auktoritet, om sanning och nåd. Inte som den tidens religiösa ledare.

Vi är Jesu lärjungar idag och har fått kallelsen att både predika och göra under.


Matt.10:7-8 Vi uppmanas att ge som gåva vad vi fått som gåva.


Luk.9:1-6 Jesus sände ut sina lärjungar och gav dem makt över alla onda andar och kraft att bota de sjuka.


Mark.16:15-20 Missionsbefallningen


Luk.4:14-15 Jesus gick i Andens kraft och undervisade folket.


Joh.3:36 Den som tror på Sonen har evigt liv!

Tärna marknad

2018-07-21


Ännu en lyckad satsning på marknadssång! Vi var tillsammans med Edith och Åke Löfqvist, Frälsningsarmén i Tärnaby idag och sjöng och spelade för många marknadsbesökare. De välkända andliga sångerna lockade många att sjunga med och när vi på eftermiddagen hade en "Minns du sången"-samling från marknadsscenen så var det också många som ville vara med och både sjunga och lyssna. Vädret var också bra med sol och svalkande vindar och när vi packat ihop våra sångböcker och instrument kom det efterlängtade regnet.

Bön och evangelisation

2018-07-18


Vid vår bönesamling i Betel ikväll hade vi besök av Morgan Gelert Phare.

Han är ursprungligen från Wales men arbetar i Sverige och även Norge för Slottsmissionen med att evangelisera genom litteraturspridning, gatumöten och kontakter med små och stora församlingar. Vi prisar Gud för att han kallar och sänder människor för att evangelisera i vårt land. Vi får också vara med, var och en! Ef.2:10


Åsele marknad

2018-07-16


Vilken dag det blev i Åsele på marknaden: lång (drygt 14 timmar), varm (+30) och mycket innehållsrik! Vi hade fått veta om två sångtillfällen men det blev fyra! Vi sjöng på två olika utescener på marknadsområdet under dagen. Vid första sångtillfället hade vi god hjälp av vänner från Frälsningsarmén. Många marknadsbesökare lyssnade till de välkända kristna sångerna vi sjöng och många sjöng också med. Vår önskan är att de blev berörda av Guds kärlek.

Marknadssång och musikcafé

2018-07-14


Vilken fin dag vi hade i Sorsele! Vi var med på marknaden Holmen gungar och sjöng, spelade, bjöd på fika och samtalade med många som kom till vårt marknadstält. Vädret var helt underbart med sol och varma vindar.

När vi packat ihop tältet och allt som hörde till så bjöds vi på mat i Filadelfia. Det smakade bra och det var skönt att få sätta sig ner och få en paus inför musikcaféet som vi sedan hade kl.18.00. Många kom även till denna samling och vi sjöng sånger man minns.

Minnesstund

2018-07-11


Kvällens bönesamling i Betel, Slussfors, blev fylld av både sorg, saknad, tacksamhet och uppskattning för vår goda vän Ulla Lindgren, som i söndags lämnade oss för att flytta hem till Jesus. Vi sjöng hemlandssånger och delade Guds Ord med varandra och påminde oss om det hopp vi har.

Vilken förmån att vi får tro på Honom som sa: Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig skall leva om han än dör. Joh.11:25

Vi sjöng igenom många sånger inför de olika marknadsbesöken vi ska göra framöver. Det blir marknaderna i Sorsele, Åsele och Tärnaby som vi ska vara med på.  Vi bad också särskilt för dessa tillfällen att Guds Ande skulle verka vid sång och litteraturspridningen.

Bönesamling i Betel, Slussfors

2018-07-05


Vi hade bönesamling i Betel, Slussfors i går kväll. Det blev mycket reflektioner omkring våra tre dagar i Storuman under marknaden.

Vi var så tacksamma för Storumandagarna då vi fick nå så många med det glada budskapet! Vi sådde och Gud har lovat att ge växten!

Nu ser vi fram emot marknaderna i Sorsele, Åsele och Tärnaby där vi också ska medverka med sång, musik och litteraturspridning.

Vi sjöng som vanligt mycket under kvällen och delade bibelord med varandra.

Bibelstudiet handlade om att vi är fria genom Jesu försoning.


1 Joh.3:8 Jesus uppenbarades för att göra slut på/utplåna djävulens gärningar.


Kol.2:13-15 Gud har gjort oss levande med Kristus. Han har förlåtit oss och strukit ut skuldbrevet genom korset, där han triumferade över makterna.


Ef.2:10 Vi är skapade av Gud till goda gärningar som Gud har förberett föratt vi ska vandra i dem.


Joh.14:12-14 Jag säger er sanningen: Den som tror på mig ska göra de gärningar som jag gör. Och större än så ska han göra, för jag går till Fadern.

Och vad ni än ber om i mitt namn ska jag göra, för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen. Om ni ber om något i mitt namn, ska jag göra det.

Storumandagarna

2018-06-29


Vilken välsignad helg det blev i Storuman under marknadsdagarna. Fint väder och mycket folk som kom till vårt tält för att fika, lyssna och samtala.

Under fredagen hade vi besök av Kornelius Novak och en grupp ungdomar från Tyskland. De hjälpte oss att sjunga och evangelisera.

Bön i Betel, Slussfors

2018-06-20


I kväll samlades vi i Betel, Slussfors för sjunga, spela, läsa Bibeln och be tillsammans. Vi bad för flera sjuka vänner och även för Storumandagarna, 29/6-1/7, och vår evangelisation där.

"Jesus sa: Gå ut och ställ er där vägarna skiljs och bjud alla ni ser till bröllopet" Matt.22:9

Detta ord har vi tagit till oss och vill försöka vara ute bland människor, som vanligtvis inte går i kyrkan, och sprida de goda nyheterna.

Det blev mycket sång och musik som vanligt och gott fika fick vi också. Bibelstudiet handlade om hur viktigt det är att vi förblir i Ordet och tron.


Joh.8:31-32 Jesus sa till sina lärjungar att om de förblev i Ordet så skulle de lära känna Sanningen och den skulle göra dem fria.


1 Kor.15:58 Om vi går ut och arbetar hängivet så ska vårt arbete inte vara förgäves.


Ef.2:4-10 Genom sin stora kärlek och barmhärtighet harGud gjort oss levande med Kristus. Korsets kraft har förvandlat våra liv.  Av nåd är vi frälsta! Guds gåva är det, inte våra egna gärningar. vi är hans verk, skapade till goda gärningar som Gud har förberett.


Matt.21:21-22 Det vi ber om i tro får vi.


Matt.17:20 Tro som ett senapskorn räcker. Inget blir omöjligt för oss.


Apg.10:42-48 Herren har gett oss uppdraget att förkunna om frälsning och förlåtelse genom tro på Jesu namn.

Bön i Strömsund

2018-06-13


Ikväll var det terminsavslutning för vårens bönesamlingarna i Strömsund. Varje månad har vi samlats en gång i kapellet för att sjunga, läsa Bibeln och be tillsammans. Vi har delat gemenskapen kring både bordet och Ordet. Nu fortsätter bönesamlingarna att hållas varje vecka i Betel, Slussfors. Till hösten kommer vi åter att träffas en gång i månaden i Strömsund utöver de andra bönesamlingarna i Slussfors.


Bibelstudiet hade som tema: Bibelns undervisning om "kläder"


Bibeln talar mycket om kläder: bli klädd/avklädd, ikläda sig, riva sönder

Skapelsen ska nötas ut och rullas ihop Hebr.1:11

(Jmf. Adam o Eva (löv + skinn) för deras nakenhets skull)


1. Vårt behov av frälsning och Guds rättfärdighet


Jes.64:6 "som en smutsig klädsel"


Sak.3:3-4  Josua var klädd i orena kläder, "Tag av honom de orena kläderna."  "Se, jag har tagit din missgärning från dig, och jag skall klä dig i högtidskläder."

 

Jes.61:1-3, 10  låta de sörjande i Sion få huvudprydnad i stället för aska,

glädjens olja i stället för sorg, lovprisningens klädnad i stället för en modfälld ande.


Ex. Luk.15:20-24 Den förlorade sonen fick nya kläder - bästa dräkten2.Kristenlivet i funktion


Gal.3:27 Alla ni som har blivit döpta till Kristus har blivit iklädda Kristus.


Ef.4:24 Ni har iklätt er den nya människan, som är skapad till likhet med Gud, i sann rättfärdighet och helighet.


Kol.3:9-14 Ni har ju klätt av er den gamla människan med hennes gärningar och klätt er i den nya människan, Klä er därför som Guds utvalda, heliga och älskade, i innerlig barmhärtighet, godhet, ödmjukhet, mildhet och tålamod. Över allt detta skall ni klä er i kärleken, som binder samman till en fullkomlig enhet. 


Pred.9:8 Låt dina kläder alltid vara vita och låt olja aldrig fattas på ditt huvud.3. Rustningen


Rom.13:12-14 Låt oss lägga bort mörkrets gärningar och klä oss i ljusets vapenrustning.  Nej, ikläd er Herren Jesus Kristus


Ef.6:10-18 Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. Tag därför på er hela Guds vapenrustning,4. Himlen


Upp.3:4-5 Den som segrar skall alltså bli klädd i vita kläder, och jag skall aldrig stryka ut hans namn ur livets bok utan kännas vid hans namn inför min Fader och hans änglar. 


Upp.7:9, 13-14 Därefter såg jag, och se: en stor skara som ingen kunde räkna, av alla folkslag och stammar och länder och språk. De stod inför tronen och inför Lammet, klädda i vita kläder och med palmblad i händerna.

En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?"  Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.


Upp.19:7-8   Låt oss vara glada och jubla och ge honom äran.

Ty Lammets bröllop har kommit, och hans brud har gjort sig redo.

Åt henne har givits att klä sig i skinande, rent linnetyg."

Linnetyget är de heligas rättfärdighet.


Bön för Sverige

2018-06-06


I kväll samlades vi i Betel, Slussfors till sång, Bibel och bön. Vi var många som trängdes kring borden. Det blev sång och musik och gratulationer till en av vännerna i gruppen. Vi delade också Ordet med varandra.


Vi bad särskilt för vårt land och de sju samhällspelarna som bönenätverket för Sverige tagit fram;


1. Politiker och myndigheter

2. Guds församling

3. Familjen

4. Media

5. Utbildning

6. Näringsliv och arbetsplatser

7. Kultur och idrottsvärld


Som avslutning sjöng vi sången Svenska folk du borde tacka

Bibelorden vi läste i bibelstudiet var dessa:


Joh.14:1-14 Lärjungarna frågade om vägen till Fadern. De var oroade och tvivlande. Vi får alltid be i Jesu namn och han vill svara oss, så att Fadern blir förhärligad.


Apg.2:43 Folket bävade och förundrades över de under som apostlarna gjorde.


Apg.19:17 Jesu namn blev ärat!


Apg.16:16-18 Paulus drev ut en spådomsande ur en slavflicka och han och Silas hamnade för detta i fängelse. Där sjöng de lovsånger och priosade Gud så att fängelset skakades och allas bojor löstes.


1 Kor.2:1-5 Paulus predikade i Guds Andes kraft, inte med mänsklig vishet. Han ville inte veta av något annat än Jesus Kristus och honom såsom korsfäst. Tron skulle bygga på Guds kraft.


1 Kor.15:58 Stå därför fasta och orubbliga, mina älskade bröder, och arbeta alltid hängivet för Herren. Ni vet ju att er möda i Herren inte är förgäves.

Sångarresa till Hoting, Dorotea och Vilhelmina

2018-05-26


Vi har haft en mycket fin och välsignad sångarresa till Hoting, Dorotea och Vilhelmina den gångna helgen. Vi sjöng, spelade och vittnade om Jesus, hans nåd och kärlek samt vad tron förmår att åstadkomma i människors liv. Vi känner stor tacksamhet till Herren för att vi får vara med i hans stora arbete och ser fram emot hans tillkommelse.

Mötena finns nu ute på Youtube! Om du vill höra/se mötena kan du klicka på länkarna nedan!


Lörd. 26/5 kl.15 i Smyrna Hoting

https://www.youtube.com/watch?v=uKrwkXshtzs&t=2s


Lörd. 26/5 kl.18 i Smyrna Hoting

https://www.youtube.com/watch?v=3lQmUjmSCuk


Sönd. 27/5 kl.11 i Pingstkyrkan, Dorotea

https://www.youtube.com/watch?v=fOGqNeWHwrQ&t=28s


Sönd. 27/5 kl.15 i Frälsningsarmén, Vilhelmina

https://www.youtube.com/watch?v=ayzUVS9JpKw&t=3951s

Jesu godhet mot oss

2018-05-23


Ikväll hade vi sång, Bibel och bön i Betel, Slussfors och testade även att göra några "live"-sändningar från ett par av sångerna till Internet där följare på vår sida Segertonens vänner på Facebook kunde vara med oss direkt. Det lyckades bra och vi fick flera positiva kommentarer.

Vi passade också på att öva en hel del sånger inför vår sångarresa till Hoting, Dorotea och Vilhelmina kommande helg.

Bibelstudiet handlade om Jesu godhet och omsorg om oss då han lovade oss Hjälparen den helige Ande.


Rom.8:1-11 Det är skillnad på den frälsta och den ofrälsta människan.

                    Andens sinne är liv och frid, köttets sinne är död.


Joh.14:15-18 Sanningens Ande ska alltid vara hos oss. Världen ser den inte

                      och känner den inte. Vi känner honom, han förblir hos oss

                      och ska vara i oss.


Rom.8:26-27 Anden stöder oss i vår bön.


Joh.15:26-27 Hjälparen vittnar om Jesus. Också vi ska vittna.


Rom.8:14-15 Vi har fått barnaskapets Ande.


Rom.8:38-39 Ingenting kan skilja oss från Guds kärlek i Kristus Jesus,

                      vår Herre


2 Kor.13:13 Vår Herre Jesu Kristi nåd, Guds kärlek och den helige Andes

                    gemenskap vare med er alla.

Löftet gäller alla

2018-05-16


Vi samlades i Betel, Slussfors ikväll till sång, Bibel och bön. Vi passade också på att fira en i gruppen som snart fyller år. Det blev gott fika och sedan mycket sång och musik. Vi övade lite extra för vår planerade sångarresa nästa helg.

Bibelstudiet handlade om löftet som Jesus gav om den helige Ande till alla.


Matt.29:16-20 När Jesus gav sina lärjungar missionsbefallningen sa han att all verklig makt var hans och vi får be till honom i den vissheten. Han lovade också att vara med oss alla sorters dagar.


Apg.1:8-11 Jesus gav lärjungarna löftet om den helige Ande som skulle ge dem kraft att vara Jesu vittnen.


Apg.2:17-21 I de sista dagarna ska Herren utgjuta sin Ande över alla.


Apg.2:38-39 Omvändelse, dop och Andens gåva, löftet gäller alla!


Apg.3:25-26 I din avkomma ska alla folk välsignas.


Luk.22:29-30 och jag överlämnar riket till er liksom min Far har överlämnat det till mig. Ni ska äta och dricka vid mitt bord i mitt rike, och ni ska sitta på troner och döma Israels tolv stammar.


Sångsamlingar i Storuman

2018-05-12

'

Idag har vi varit i Storuman och sjungit både i Aktiviteten och i servicehuset Tranan. Trots det rikliga regnandet så kom många för att vara med och både sjunga och lyssna till de välbekanta sångerna.


I Aktiviteten talade vi också om det profetiska Ordet och Israel som det tydliga tidstecknet på Jesu snara återkomst. Vi uppmärksammade att Israel firar sitt 70-års jubileum som självständig stat nu den 14 maj.


Vi vill vara med och välsigna Israel och tackar Gud för att det judiska folket är ett bevis på Guds trofasthet, Bibelns tillförlitlighet samt att Guds plan går i fullbor-dan.

Bönesamling i Strömsund

2018-05-09


Ännu en välsignad bönekväll i Strömsunds kapell! Det blev gott fika, födelsedags-gratulation, mycket sång och musik och lovprisning och bön.

Bibelstudiet handlade om den seger som Jesus vann på korset, då han med sitt blod köpte oss fria. Visst har vi anledning att vara tacksamma!

Jesus har besegrat världen


1 Joh.5:1-5 Jesus gick genom världen, prövad och frestad men utan synd. han predikade Guds rike och han besegrade världen. Den som tror att Jesus är Guds Son besegrar också världen.


1 Joh.4:15 Den som bekänner att Jesus är Guds Son, i honom förblir Gud och han själv förblir i Gud.


1 Joh.2:23 Den som förnekar Jesus har inte Fadern.


1 Joh.4:4 Den som är i oss är större än den som är i världen.


Joh.16:33 Jesus sa: Var vid gott mod! Jag har övervunnit världen!

Musikcafé i Gertsbäcken

2018-05-05


Det blev ett välfyllt musikcafé i byastugan Gertsbäcken i kväll. Ett 60-tal hade sökt sig till sångsamlingen och det blev mycket sång och musik under kvällen. Tre dragspel, fyra gitarrer, basgitarr, synt och tamburin accompanjerade sången.

Vi fick lyssna till vittnesbörd om Guds omsorg och hans kärlek till varje män-niska. Vi bjöds också på gott fika och trevliga samtal kring borden.

Jesus, åsnan och vi

2018-05-02


Kvällens bönesamling i Betel blev mycket uppmuntrande. Vi var ovanligt många som trängdes och trivdes vid borden. Efter ett mycket gott fika, där vi bl.a. fick smaka kransekaka som våra vänner från Norge bjöd på, blev det mycket sång och musik. Två dragspel, fem gitarrer och tamburin samt en stor portion sångarglädje lyfte nästan taket i lokalen.


Därefter blev det bibelstudium och bön för flera böneämnen som lämnats in. Vi bad också¨för en böneduk som ska skickas till en sjuk vän.

Jesus,  åsnan och vi


Luk.19:28-40 Jesus behövde en åsna v.31 inte en stridshäst.

En häst hade signalerat strid och soldater, men åsnan stod för bondens fredliga vardag.

Och han kom i ögonhöjd med folket, i stället för ovan-ifrån, som han hade gjort om han valt en häst.


Profetian i Sak.9:9 uppfylldes

Lärjungarna fick hämta åsnan (fölet), lösa och leda till Jesus v.30

Så får vi vara med och lösa ut och leda varandra och andra till tjänst.

Hur vi kan göra detta! Vad behöver vi själva lösas från?


Det var inte åsnan som blev hyllad, bara Jesus.

Hon var dold under mantlarna Jes.61:10


Hur är det idag i kristenheten? Vad är det fokus på?

Åsnor är inställda på att bära, inte synas!


Ex.  på andra åsnor i Bibeln


1)Abrahams åsna 1 Mos.22:1-3 - gå med i svåra, avgörande situationer

2)Bileams åsna 4 Mos.22:23-33 - vara med och höra från Gud och dela med sig,

                                                   förmana, vägleda, rädda

3)Samaritens åsna Luk.10:34 - vara med och bära de svaga och utslagna till   

                                               hjälp och helande


Åsneföl har ett korstecken på ryggen. Korsåsnan, den nubiska åsnan,

har ett svart kors över ryggen.

Vi får vara korsmärkta och bära Jesus till våra medmänniskor,

- och dem till Honom!

Han behöver oss!


Ett skepp som ligger i hamn är inte vad det är ämnat för.

Inte bundna åsnor heller, och definitivt inte människor!

Här kan du läsa om möten och samlingar under jan-maj 2018 >>>


Här kan du läsa om möten och samlingar under juli-dec 2017 >>>


Här kan du läsa om möten och samlingar under jan-juni 2017 >>>


Här kan du läsa om möten och samlingar under juli-dec 2016 >>>


Här kan du läsa om möten och samlingar under jan-juni 2016 >>>


Här kan du läsa om möten och samlingar under nov-dec 2015 >>>


Här kan du läsa om möten och samlingar under sept-okt 2015 >>>


Här kan du läsa om möten och samlingar under juli-aug 2015 >>>


Här kan du läsa om möten och samlingar under maj-juni 2015 >>>

Nyheter från jan-april 2015 kan du läsa här >>>

Nyheter från jan-dec 2014 kan du läsa här >>>Testar att skriva nu.