Tältresning

2015-07-13


Tänk så bra det gick med tältresningen i Nordanås i går! Vädret var strålande, många kom för att hjälpa till och nu välkomnar vi alla som vill och har möjlighet att komma till våra Minns du sången-möten i tältet.

Sång vid Inlandsbanan

2015-07-08


Idag sjöng vi vid Inlandsbanan i Sorsele. Vi brukar göra det vid åtminstone ett tillfälle under sommaren. Det är två tåg som möts vid Sorsele station och under fikauppehållet för passagerarna passar vi på att sjunga och dela ut tidningar och kort till den som vill ha.

Det var många som stannade upp och lyssnade och sjöng med i de välbekanta andliga sångerna.

Här är några sångklipp från dagens sångstund!


Sång: Säg känner du det underbara namnet


Sång: Där rosor aldrig dör


Be i Jesu namn

2015-07-06


Veckans bönesamling blev i Nordanås och vi gladdes åt att få mötas inför Ordet och i sång och bön. Det blev också gratulationssång och tårta till kaffet då vi firade en av gruppens födelsedagsbarn.

Vi övade lite sånger inför onsdagens sångsamling vid Inlandsbanan i Sorsele och pratade naturligtvis även om praktiska arrangemang runt de kommande tältmötena i Nordanås.


Bibelstudiet i kväll handlade om att vi uppmanas att be i Jesu namn.


Matt.10:1-15 Jesus kallade till sig tolv lärjungar och gav dem makt att driva ut onda andar samt att bota de sjuka. Dessa tolv sände Jesus till de förlorade fåren av Israels hus. De skulle predika för dem: Himmelriket är nu här!

Mark.6:6-13 Samma berättelse som ovan!


Joh.14:12-14 Jesus poängterar vikten av att be i Jesu namn. Den som tror på Jesus ska själv göra de gärningar som Jesus gjorde och ännu större. Vad vi än ber om i Jesu namn ska han göra för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen.


Joh.15:14-17 Vi är Jesu vänner om vi gör det han befaller oss. Han har utvalt oss till att bära bestående frukt för att Fadern ska ge oss vad vi än ber honom om i Jesu namn.


Joh.16:23-24 Vi får be till Fadern i Jesu namn och då ger han oss och vår glädje blir fullkomlig.


Joh.17:20-26 Jesus bad till Fadern för sina lärjungar. Samma förbön gäller oss.


Rom.8:31-34 Om Gud är för oss vem kan då vara emot oss? Gud gav oss allt i Sonen!

Här kan du läsa om möten och samlingar under maj-juni 2015 >>>

Nyheter från jan-april 2015 kan du läsa här >>>

Nyheter från jan-dec 2014 kan du läsa här >>>

       

Det blev mycket planerande kring de kommande tältmötena, naturligtvis. Vi sjöng igenom många sånger också och vi firade även Herrens måltid.

Tänk att vi får påminna oss gång på gång om vad Jesus gjorde för oss på Golgata och vilken betydelse det har för hela mänskligheten.


Bibelstudiet handlade om att vi är kallade till frihet.

Vi är alla kallade till frihet. Herren har banat en väg genom Jesus så att vi kan uppleva frihet.


Joh.8:31-32 Jesus talade till de judar som hade satt tro till honom. De menade att de redan var fria men Jesus kom för att göra alla människor fria genom Sanningen=Jesus.

Vi behöver fylla oss med Sanningen=Ordet för det ger liv, ja evigt liv.


Gal.4:31, 5:1 Vi ska stå fasta och inte låta något nytt slavok läggas på oss sedan vi gjorts fria.


Gal.5:13-15 Vi är kallade till frihet men vi ska inte låta denna frihet ge köttet något tillfälle. Istället ska vi tjäna varandra i kärlek. Hela lagen är uppfylld i detta enda bud: "Du ska älska din nästa som dig själv."


Joh.8:36 Om Sonen gör oss fria blir blir vi verkligen fria.


Gal.3:13 Vi är friköpta! Jesus dog i vårt ställe för att ge oss frihet.


Gal.4:4-7 När tiden var inne sände Gud sin Son för att friköpa oss från lagens förbannelse och ge oss söners rätt.


Rom.5:20-21 Nåden är alltid mycket större än synden. Tack o lov! Därför kan vi få evigt liv genom Jesus Kristus vår Herre.